SF-Syddjurs - lidt skarpere!

 

Partiforeningen

 

Bestyrelse

 

Byrådsmedlemmer

 

Nyheder

 

Pressemeddelelser mm.

 

Aktiviteter

 

Kommunalvalg '17

 

SF Region Midtjylland

 

SFOF

 

Links

 

Kontakt os / vær med!

 

SFOF - SFs oplysningsforbund på Djursland

 

Bestyrelsens beretning 2016

 

Vi har afholdt følgende møder:
29. marts offentligt møde om fred på Rønde Højskole. Mødet var arrangeret af Rønde Højskole, SF og Enhedslisten på Djursland og SFOF.
20. april offentligt møde om flygtninge, 17-20. Oplæg af en syrisk flygtning, af Kristine Sidenius om Flygtningesituationen - hvad er EU's rolle? og af Steffen Damsgård formand for landdistrikternes fællesråd Er flygtninge en ressource for landområderne? Derefter var der gruppearbejde, hvor forsamlingen blev opdelt i mindre grupper på 5-6, og skulle finde frem til forslag til hvad de selv kunne gøre lokalt. Mødet var arrangeret af: SFOFs centrale kontor og SFOF Djursland med økonomisk støtte fra EU nævnet.
1. juni Offentligt møde om Velfærdssamfundets fremtid i Kolind med Roger Buch og de 2 borgmestre fra Djursland, Mødet var arrangeret af LO Djursland, S syd, EL og SF syd og nord samt SFOF Djursland.

Samarbejde med lokale organisationer
Vi har stor glæde af samarbejdet med lokale organisationer, som vi vist godt kan rose os selv af at være den drivende kraft. Det er blevet et godt forum for samarbejde.
Nordisk samarbejde
Vi havde i perioden 2010-12 med stor fornøjelse og gode erfaringer et learning partnership med 5 øst- og vesteuropæiske organisationer. Men EU's ansøgningsregler er blevet sådan at små organisationer ikke kan deltage. Vi besluttede i stedet at forsøge at genoplive vores nordiske samarbejdet i Norden. Vi søgte Nordplus om penge til et forberedende møde, selv om vi kun havde fået positivt svar fra det finsk-svenske og finsk-finske oplysningsforbund. Vi fik penge til et forberedende møde og er nu i gang med at etablere et samarbejde med:
- en norsk paraplyorganisation studieforbundet Solidaritet,
- den svenske folkehøjskole Kvarnby i Malmø
- 2 finske oplysningsforbund KSL og FBF
- en estisk organisation for svagtseende, ENIF

Vi har påtaget os at være koordinator og er i gang med at formulere ansøgning til Nordplus til et projekt: "Aktivt medborgerskab".
Desuden planlægges et møde om Fremtidens landbrugspolitik og et om det rummelige arbejdsmarked.

Fremtiden
Vi vil udbygge samarbejdet med de lokale organisationer og håber på et nordisk projekt. Vil meget gerne have råd og ideer til dette.
Vi har 2 studiekredse i foråret:
- Socialisme i det 21. årh. arr. af SFOF og EL og SF nord- og syddjurs er inviterede, samt enkelte fra S.
- Kommunalpolitik, er det noget for mig? Arr. af S, EL, SF og SFOF nord- og syddjurs.